Al anderhalve maand zeer enthousiast aan het kickboksen

Inmiddels is het weer anderhalve maand geleden dat ik met een geheel open vizier aan het kickboksen ben begonnen. Wat in feite als een geintje met een beetje zachte dwang in gang werd gezet, is nu volledig onderdeel geworden van een nieuwe lifestyle.

Kickboksen, juist nu

De afgelopen weken zijn letterlijk omgevlogen. Het is er dan ook wel de tijd voor om iets nieuws te beginnen. De dagen zijn kort en de avonden zijn lang. En omdat ik voorheen tijdens deze maanden nauwelijks van de bank kwam en me volstopte met ongezond voedsel, is het dan ook de ideale tijd om aan mijn conditie te werken. Het is daarom voor mij persoonlijk een uitkomst om twee keer in de week in De Dissel te gaan kickboksen.

Kickboksen: er gebeurt zoveel!

De trainingen die de afgelopen weken aan mij zijn gegeven, hebben al heel wat teweeggebracht. Er gebeurt dan ook zoveel tijdens de les! Geen training is hetzelfde, want er gebeurt iedere keer wel weer iets nieuws. Zo had trainer Michel afgelopen dinsdag een klein parcoursje uitgezet.

Samen met twee jongere jongens – klaar om binnenkort de ring te veroveren – moest je afwisselend aan de buikspieren werken met behulp van een zogenoemde roller, stoten met gewichten in de handen, slingeren met een kettlebell van maar liefst 6 kilo, bankdrukken en zelfs touwtjespringen. Dat laatste was nog een hele opgave, aangezien ik als stijve hark eerste klas nooit heb kunnen touwtjespringen.

Ieder onderdeel moesten wij exact een minuut aaneengesloten uitvoeren. Vervolgens kregen we maar liefst tien (!) seconden rust, om vervolgens weer aan de volgende oefening te beginnen. Het was een behoorlijk pittige training. Niet alleen ik vond het als 39-jarige, onsportieve beginneling zwaar, de jeugd had er eveneens toch wel wat moeite mee.

Mijn lievelingstraining: kickboksen op de pads

Gelukkig valt er nog veel meer te beleven tijdens een kickbokstraining. Zo was er de afgelopen weken ook veel tijd voor mijn lievelingsonderdeel in mijn nog korte kickbokscarrière: het trainen op de pads. Tijdens het trainen op de pads vangt iemand voor jou je trappen en klappen op met behulp van een soort kussens om de polsen, in ons geval meestal de trainer.

Tijdens het trainen op de pads kun je voluit gaan zonder het risico letsel op te lopen. Het is dan ook ideaal om je reflexen te verbeteren. De trainer roept de handelingen die je moet verrichten – linkse directe, rechtse directe, rechtse stoot, linkse hoek etc. – waarna je supersnel en adequaat moet reageren. Niet alleen je reflexen worden op deze manier verbeterd, je werkt bovendien aan je conditie.

Kickboksen, ik ben er al heel wat mee opgeschoten

In de afgelopen anderhalve maand heb ik al flinke vorderingen gemaakt. Mijn conditie is nu al aanzienlijk verbeterd. Ik ben minder snel benauwd en ik weet het tijdens de training al goed vol te houden. Bovendien zit ik al een stuk beter in mijn vel. Maar het belangrijkste voor mij is toch wel dat ik al een stuk ben afgevallen. Inmiddels ben ik al bijna vier kilo kwijt. Mijn broeksriem moet nu een gaatje strakker en mijn pafferige gezicht is verdwenen. Mijn bril zit niet langer meer vastgesnoerd in de zijkanten van mijn hoofd, want er zit zowaar een vingerdikte ruimte tussen.

Het mag je dus wel duidelijk zijn. Ik ben helemaal verslingerd geraakt aan het kickboksen. En met mij velen.

Zelf eens ervaren of kickboksen iets voor je is? App of mail snel voor een afspraak voor een gratis proefles!

One Thought to “Al anderhalve maand zeer enthousiast aan het kickboksen”

  1. Joke

    Fantastisch! Wat een positief bericht.
    We blijven je volgen.Ronald. Veel plezier en succes met de vervolglessen gewenst. Groetjes, Pa en Joke

Leave a Comment