Je hoort helaas nog te vaak dat ouders kickboksen absoluut geen geschikte sport vinden voor hun kind. Zo zou kickboksen een slechte naam hebben, een agressieve sport zijn en willen ouders niet het niet hebben dat hun kroost wordt geslagen en getrapt. Het tegendeel is echter waar: kickboksen is juist de ideale sport voor kinderen.

Kickboksen vergroot het zelfvertrouwen

Pesten is nog altijd een zeer groot probleem op scholen. Zeker als een kind moeilijk voor zichzelf kan opkomen, is hij of zij een gewild slachtoffer. Met alle gevolgen van dien. Het kind heeft geen zin meer om naar school te gaan en kruipt steeds dieper in zijn of haar schulp. Bovendien heeft het kind maar weinig vriendjes en vriendinnetjes.

In zulke gevallen kan kickboksen de ideale sport zijn. Het kind leert voor zichzelf op te komen en juist anderen te respecteren. Kickboksen helpt kinderen het beste uit henzelf naar boven te halen en ze te laten inzien waar ze toe in staat zijn. Het kind leert zo niet langer machteloos te zijn, en daarom hoeven ze niet langer meer bang te zijn voor andere kinderen. Kinderen krijgen dankzij kickboksen een vergroot zelfvertrouwen en leren zo hun mannetje te staan.

Kickboksen maakt niet agressief

Boze tongen beweren echter helaas nog altijd dat kickboksen kinderen agressief maakt. Dit is gelukkig een broodje-aapverhaal. Juist omdat kinderen leren de tegenstander te respecteren, leren ze hun woede te beheersen. Bovendien is het bij onze vereniging ten strengste verboden om de vechttechnieken die je bij ons hebt geleerd, buiten de zaal in praktijk te brengen. Onder het motto ‘Slaan = Gaan’ wordt het kind dan ook direct uit de vereniging gezet.

Een kickboksend kind voelt zich al snel veel beter in zijn vel

Is een kind eenmaal aangemeld voor kickboksen, dan zul je als ouder al snel resultaat merken. Vaak al na twee maanden zie je dat je kind zich al lekkerder in zijn of haar vel gaat voelen. Ze maken sneller vriendjes, omdat ze meer zijn omringd door leeftijdsgenoten. Ze laten niet langer over zich heen laten lopen, omdat ze in onze vereniging hebben geleerd wat ze allemaal kunnen. Bovendien voelen ze zich energieker en fitter.

Alle voordelen van kickboksen voor kinderen:

  • Het verbetert het reactievermogen van een kind
  • Het kind krijgt meer energie. Door veel sporten gaat het kind zich beter voelen, dit in combinatie met gezond eten en voldoende slaap, dit zal het kind zeker ten goede komen
  • Ze leren discipline. Door de pittige trainingen leert het kind goed op te letten, en dat helpt hen ook op school
  • Ze leren wat links en rechts is. Door snelle combinaties van rechts en links leren ze beide richtingen te onderscheiden
  • Ze leren respect te hebben voor elkaar. Respect is de absolute nummer 1 in de vechtsport
  • Dankzij het kickboksen wordt een kind een stuk leniger
  • Ze worden bovendien een stuk sterker
  • Kickboksen is een uitstekende uitlaatklep. Tijdens een training kunnen ze even alle frustraties en agressie er uitslaan en trappen.

Kickboksen eveneens ideaal voor kind met ADHD

Tegenwoordig wordt de diagnose steeds vaker gesteld bij jonge kinderen. Een onzekere periode breekt aan. Want hoe moet je nu omgaan met een kind met ADHD? Hoe vaak moet het kind wel niet naar therapie?

De praktijk wijst uit dat kickboksen voor kinderen met ADHD de ideale therapie is. Zo traint hier sinds een jaar een tienjarige jongen met ADHD. Hem hebben wij in een paar maanden tijd echt zien opbloeien. Hij heeft nu iets gevonden waarop hij zich kan focussen. Het vechten op straat en school is voorbij en ook de schoolprestaties zijn enorm verbeterd. Ook zijn behandelend arts merkt een enorme verbetering op. Sterker nog: hij hoeft niet langer iedere week meer op controle te komen, omdat de psycholoog heeft geconstateerd dat hij dankzij het kickboksen een enorme progressie heeft geboekt.

Kickboksen is dus de ideale sport voor oud én jong! Meld je kind dan ook snel aan! App of mail snel voor een afspraak voor meer informatie!