Voor jong en oud

Kickboksen is de ideale sport voor jong en oud. Kickboksen kun je gemakshalve beschouwen als de ideale combinatie van de stoten die we kennen uit de bokswereld (denk hierbij aan de directe of rechte stoot, de hoek en de opstoot) en karatetrappen (zoals onder meer de voorwaartse, de zijwaartse en de ronde trap). Omdat je dus met je hele lichaam in beweging bent, is kickboksen de ideale manier om je conditie op peil te krijgen, zelfvertrouwen op te bouwen én af te vallen.

Kickboksen is populairder dan ooit
Wie een beetje thuis is in de sportwereld en op de hoogte is onze Nederlandse sporthelden, heeft vast wel eens gehoord van Rico Verhoeven. De sympathieke Brabander mag zich dankzij zijn vele wereldtitels de absolute Koning van het Kickboksen noemen. En dankzij Rico's successen is kickboksen in Nederland populairder dan ooit. Je kunt dus gerust spreken van het 'Rico Verhoeven-effect'.

Ideaal voor jeugd

Kickboksen, de ideale sport voor de jeugd
Niet alleen voor volwassenen is kickboksen de ideale vorm van lichaamsbeweging, het is ook de ideale sport voor de jeugd. Je krijgt van kickboksen niet alleen een berenconditie, je leert van kickboksen bovendien door te zetten as het even wat moeilijker gaat. Je leert een stuk steviger in je schoenen te staan, en dat maakt je zowel mentaal als fysiek een stuk weerbaarder.

De lessen worden in een groep gegeven. Dat is niet alleen leuk en gezellig, je leert bovendien samenwerken en andermans grenzen respecteren. Bij kinderen wordt er nooit geoefend met stoten of trappen naar het hoofd. Er is veel aandacht voor veilig en respectvol sporten en het gebruik van de aangeleerde technieken. Een bitje en scheenbeschermers zijn te allen tijde verplicht.

Marsdijk, Assen

Waarom kickboksen bij Misheru Chikara Gym in Marsdijk?
Natuurlijk, ook in Assen schieten de kickboksscholen als paddenstoelen uit de grond. Dus waarom zou je nu juist bij Michel Bos in Marsdijk gaan trainen? Het antwoord is simpel: bij Kickboksen Marsdijk kun je kickboksen op een laagdrempelige manier. Bij ons trainen mannen en vrouwen in de leeftijd van 15 tot en met 65 jaar door elkaar en met elkaar. Wij schoppen en boksen nooit op het hoofd, maar wij gaan respectvol met elkaar om. Of je nu veel ervaring hebt met een krachtsport of je het toevallig alleen via-via kent; het maakt niet uit, bij ons is iedereen welkom!

Wil je ook aan je conditie werken, meld je dan snel aan voor een gratis proefles!